top of page

Для підлітків створили освітні анімаційні відео про запобігання сексуальному насильству


Для підлітків, їхніх батьків і педагогів у межах Всеукраїнської кампанії “16 днів проти насильства”, яка триває з 25 листопада до 10 грудня, створили освітні мультфільми про протидію насильству над дітьми, зокрема, і сексуальному.

Про це повідомила Служба порятунку дітей.

Переглянути мультфільми всі охочі можуть за посиланнями:

Як зазначають організатори, ініціатива покликана привернути увагу українців і українок до:

  • проблеми домашнього насильства;

  • жорстокого поводження з дітьми;

  • протидії торгівлі людьми.

Освітні мультфільми стануть корисними як для дорослих, які з їх допомогою зможуть почати розмову з дітьми про захист від сексуального насильства, так і для підлітків від 12 до 15 років, адже на прикладах героїв їм буде простіше зрозуміти проблему та усвідомити її.

У першому відео “Подруга в небезпеці. Історія Оленки і Марії” автори розповідають історію Оленки, яка стикається з труднощами, коли дізнається про насильство над своєю подругою Марією. Головна героїня опиняється перед дилемою: чи варто розповісти комусь про цю ситуацію, чи це вважається особистою справою? Мультфільм дасть можливість обговорити з дітьми ситуації, де насильство відбувається не з ними, а з близькими людьми.

Другий мультфільм “Сексуальне насильство в родині” підіймає питання сексуальних злочинів. За статистикою, близько 80% злочинців, які вчиняють сексуальне насильство над дітьми, є їх знайомими. Дітям часто складно говорити про це, адже злочинець вправно маніпулює та змушує постраждалу чи постраждалого тримати все в таємниці й відчувати провину.

Обидва анімаційні фільми надають дітям інструменти та знання для розуміння й ефективної реакції на відповідні складні ситуації. Адже для підлітків важливо створити безпечне середовище для відкритого спілкування, де вони зможуть розповідати про свої переживання та впевнено звертатися по допомогу в разі потреби.


Титульне фото: “НУШ”

Джерело: https://nus.org.ua/news/multfilmy-shho-ryatuyut-dlya-pidlitkiv-stvoryly-osvitni-animatsijni-video-pro-zapobigannya-seksualnomu-nasylstvu/

bottom of page