top of page

Цифри та рахунок у межах 10: математичні ігри


Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям початкових класів завдання, які дозволять у невимушеній формі розпочати важливий етап формування в учнів 1 класу цілісної системи математичних знань, умінь та навичок.

Зошит складається з 36 оригінальних цікавих завдань, послідовне виконання яких додасть дитині впевненості у своїх знаннях та перетворить процес навчання на захопливі ігри з цифрами та числами.

Реалізація програми розрахована на 12–18 днів, причому за день рекомендовано виконувати 2–3 завдання.

Виконуючи їх упродовж двох-трьох тижнів, дитина без зайвих зусиль вивчить цифри та числа, які вони позначають, опанує вміння рахувати предмети, використовуючи кількісні й порядкові числівники.

Завдання робочого зошита подаються з помірним рівнем ускладнення: від найпростішого до найскладнішого, що дає змогу оцінити рівень сформованості вмінь і навичок дитини, виявити наявні прогалини та сприяти їх усуненню.

Розпочинати роботу над зошитом можна у будь-який час. При виконанні завдань варто орієнтуватися на темп навчання дитини, її інтерес до теми й особисті досягнення.

Якщо дитина дуже легко справляється із завданнями, опрацюйте з нею програму до останнього завдання, щоб упевнитися, що прогалин у її знаннях немає. У цьому випадку дитина може завершити виконання програми швидше, ніж передбачено, і перейти до наступної програми «Додавання в межах 10».

Після виконання програми ви можете нагородити дитину спеціальним дипломом, який стане нагородою за старанне та вправне виконання завдань та підтверджуватиме набуття дитиною таких необхідних для подальшого навчання поведінкових навичок, як старанність, охайність і самодисципліна.

Робочий зошит укладено відповідно до Державного стандарту початкової освіти та чинних освітніх програм, із дотриманням принципу наступності.

bottom of page